Corona aangescherpte maatregelen HC Bedum

1-10

Bij deze willen wij jullie allemaal informeren over de aangescherpte coronamaatregelen, en wat dat betekent voor het trainen op de club, en de wedstrijden die gespeeld worden.

HC Bedum volgt uiteraard de aangepaste richtlijnen die met ingang van dinsdag jl. gelden en vanuit de NOC*NSF en de KNHB zijn opgesteld. Gelukkig kan er nog steeds gehockeyd worden, maar publiek is niet meer toegestaan en de sportkantines moeten weer op slot.

Horeca op sportcomplexen

Vanaf 29 september moet de horeca op sportlocaties en -complexen tijdelijk gesloten blijven.

Toeschouwers

Toeschouwers zijn voorlopig niet toegestaan op sportaccommodaties. Het doel van de maatregel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Onderstaande punten geven richting aan de maatregel:

  • Ouders mogen niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken.
  • Bij uitwedstrijden van jeugdteams die in de jeugdcompetitie spelen vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!
  • Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.
  • Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar, mogen gedurende het uitoefenen van die functie aanwezig zijn. Zij moeten na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten.

Deze maatregelen gelden voor ALLE hockeyers, hockeyverenigingen, vrijwilligers en fans.

NB Alle overige maatregelen blijven natuurlijk onverminderd van kracht. Zoals het dragen van mondkapjes in de auto bij het rijden naar uitwedstrijden. Maar ook thuisblijven bij klachten, anderhalve meter afstand, geen handen schudden etc.

Nieuws
 
1-10-2021 Algemeen