Update maatregelen Corona bij HC Bedum

16-10

De nieuwe maatregelen tegen Corona, wat betekenen ze voor ons?

Slechts zes weken nadat de meeste hockeyers hun eerste wedstrijden van het seizoen speelden, heeft de overheid alle hockeycompetities voorlopig stilgelegd. Senioren van achttien jaar en ouder mogen ook niet op reguliere wijze trainen.

Dat is het gevolg van de kabinetsmaatregelen die dinsdagavond werden afgekondigd en vanaf woensdagavond 14-10-20 22.00 uur in zijn gegaan.

Wat zijn nu exact de gevolgen voor ons?

Jeugd

  •  Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld of evenementen georganiseerd.
  • En kinderen met klachten blijven thuis.
  • Toeschouwers zijn bij de training NIETtoegestaan.
  • Spelers komen kort voor de training en gaan daarna direct weer naar huis.

De trainingen voor de kinderen tot en met 17 jaar gaan dus gewoon door!

Volwassen (18 jaar en ouder)

De regel is:

Voorbuitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  • De groepjes minimaal1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • Er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • Zij niet mengen.

Wat betekent dit voor ons?

Er kan dus door de Dames 1 en de Veteranen in sterk aangepaste vorm getraind worden. Dit zal op de volgende manier gaan:

  • Er is training mogelijk in vaste viertallen op een kwart veld. Dit mag alleen zonder dat er uitwisseling van spelers plaatsvindt, bijvoorbeeld met het kwart er naast.
  • Er trainen maximaal 2 groepen van 4 personen per trainingstijd.
  • De gehele training neemt men de 1.5 meter regel in acht, partijspel 2 * 2 is dus NIET toegestaan. Ook het spelen van duellen 1*1, 2*1 of 3*1 is NIET toegestaan.

 

De training is op de reguliere trainingstijden. Naast de 8 spelers die wel kunnen trainen blijven de rest van de spelers thuis, het is NIET toegestaan halverwege de training te wisselen en andere leden van het team te laten trainen.(NB: voor de veteranen wordt er bij voldoende animo naar een tweede trainingsmoment gezocht).

Op deze manier zijn techniektrainingen nog goed uitvoerbaar.

Het indelen van de groepen voor senioren en veteranen gaat via de trainer, die zal dan ook de groepen en tijden bekend maken!

Natuurlijk blijven alle andere maatregelen ook van kracht, dus houdt afstand, draag waar nodig mondkapjes en blijf bij klachten thuis.

Ook in onze gemeente is het virus aanwezig en neemt het aantal besmettingen toe. We doen daarom ook een beroep op jullie om alle maatregelen te nemen die nodig zijn. Wij realiseren ons dat dit voor iedereen een zware tijd is en blijft. Helaas hebben we geen alternatief en daarom rekenen we op jullie medewerking. Laten we er alles aan doen om met elkaar gezond te blijven.

Samen krijgen we Corona onder controle !

 


 

Nieuws
 
16-10-2021 Algemeen